Bryt Tystnaden med Josefin Svensson.

Bryt Tystnaden med Josefin Svensson

2016-07-19

Bryt Tystnaden - Avsnitt 4: Livets konsistens!
I dagens avsnitt så får ni ta del utav en del av min historia. Jag berättar hur det var att pendla mellan psykakuten, ungdomspsykiatrin och min säng, under en av de absolut mest mörka perioderna under mitt liv. Ni får även lyssna till en egenskriven låt vid namn Livets konsistens. Och kanske är det just det som dagens avsnitt handlar om. Den beska konsistensen när livet blir sådär jobbigt, mörkt och svårt som det kan bli under perioder av en individs liv. Den där delen som man helst av allt sopar under mattan och blundar för. Den där delen som jag idag väljer att tala om, när jag bryter tystnaden.

2016-07-05

Bryt Tystnaden - Avsnitt 3: Vikten av ungas röster.
I dagens avsnitt träffar vi Annsofie Blixt, grundare av föreningen Tilia. Vi pratar om vikten av ungas röster och hur viktigt det är att låta unga vara en del av förändringen i praktiken. Vi vill genom den här podcasten vara en hjälp för Er att få Era röster hörda. Därför vill vi nu ha Era tankar, funderingar, frågor och historier (Självklart har ni rätt att vara anonyma.). Detta gör ni genom att skicka ett mail till josefinsvensson@bryttystnaden.se.

2016-06-21

Bryt Tystnaden - Avsnitt 2: Att stå bredvid ett självmord.
Hur är det egentligen att stå bredvid när ett självmord blir konsekvensen av en depression? I dagens avsnitt träffar vi Maria Pedersen som är volontär i organisationen Suicide Zero. Hon miste sin son Fredrik i självmord och berättar från en anhörigs perspektiv hur det är att se psykisk ohälsa, utan att veta hur man ska gå till väga för att hjälpa.

2016-06-07

Bryt Tystnaden - Avsnitt 1: Från dröm till mardröm.
Vad händer egentligen när din största dröm blir din värsta mardröm? I första avsnittet får vi följa med Bryt Tystnadens grundare Josefin Svensson på hennes resa från tidig ålder till där hon står idag. Dessutom möter vi Martin Bengtsson, den unge fotbollsspelaren vars karriär hastig tog slut efter ett självmordsförsök. Han har skrivit boken I skuggan av San Siro och studerar i dagsläget till dramatiker samtidigt som han föreläser om sina upplevelser. Tillsammans väljer de att bryta tystnaden - för att ingen ska behöva skämmas över sin psykiska ohälsa.