Guide: Stockholms bästa butiker

Det är inte lätt att leta sig igenom en hel stad för att hitta de bästa butikerna för shopping och inte vill man väl heller ägna tid åt att leta efter de trevligaste butikerna. Vi har gjort en enkel guide med några utav våra egna favoritbutiker för att underlätta letandet för dig!

ACNE ARCHIVE

I Vasastan ligger Acne Archive, en butik med plagg ur tidigare kollektioner, provkollektioner och annat som inte gick till ordinarie butiker. Här kan man fynda ett och annat från Acne Studios till reducerade priser.

Adress: Torsgatan 53, 113 37 Stockholm

BLK DNM

Johan Lindebergs projekt BLK DNM har funnits på modekartan ett tag nu och är definitivt värt ett besök om man befinner sig i Stockholm. Butiken har en rå interiör och en hemtrevlig “lobby”. I dagsläget finns endast två renodlade BLK DNM-butiker. En i New York och en i Stockholm.

Adress: Mäster Samuelsgatan 1, 111 44 Stockholm

ROB ENGSTRÖM

Är man ute efter exklusiva klockor, såsom Rolex, Omega eller Patek Philippe finns det en butik som har lika bra bemötande som utbud. Här kan man också, förutom att köpa nya klockor, få hjälp med service, korta länkar och göra allmän koll på sin klocka. En nyhet är att Rob E har börjat sälja Hublot!

Adress: Drotninggatan 32, 103 24 Stockholm

HERR JUDIT

Herr Judit säljer second hand-kläder av välrenommerade modehus och varumärken i butiker med inredning som ger en väldigt mysig och hemtrevlig känsla. Här kan du fynda allt ifrån skor från Crockett & Jones till begagnade, italienska kavajer och weekend-väskor från Louis Vuitton. Glöm inte att besöka deras butik, Brandstationen, som riktar in sig på inredning.

Adress: Sibyllegatan 29, 114 42 Stockholm
Hornsgatan 65, 118 49 Stockholm
Krukmakargatan 22, 118 51 Stockholm (Brandstationen)

PAUL & FRIENDS

I hörnet av NKs plan 2 finner du en gemytlig butik med brett sortiment. Du hittar både sneakers från New Balance och kvalitetskor från Carmina. Även märken av den högre prisklassen huserar här, såsom Junya Watanabe och avantgardiska Rick Owens. De har även en egen linje med kavajer och kostymer som håller väldigt hög kvalité.

Adress: NK, Hamngatan 18-22, 11 47 Stockholm

DUSTY DECO

Dusty Deco började som en pop-up-butik och är idag det stället du kan hitta nästan allt inom inredningsrariteter. Allt ifrån ett set med Eames-stolar till originalprintade fotografier av Helmut Newton. Ibland ses även vintage Rolex i riktigt bra skick. Eller varför inte ett par av Poul Kjaerholms PK22?

Adress: Kocksgatan 23, 116 24 Stockholm
Hornstulls Strand 7, 117 39 Stockholm

NITTY GRITTY

Nitty Gritty har sin butik i den södra delen av Stockholm och har flertalet varumärken för den moderna herren. På klädstängerna kan man hitta plagg från franska A.P.C., Aspesi, hype:ade löparkläder från Nike x Gyakusou och mycket mer. En minimalistisk miljö med inspirerande plagg och accessoarer.

Adress: Krukmakargatan 26, 118 51 Stockholm

APLACE

Den ultimata butiken för dig som letar efter den perfekta, skandinaviska stilen. Här huserar märken som BLK DNM, Acne Studios, A.O.CMS, Norse Project, Samsøe & Samsøe och massa annat som låter dig handla riktigt skarpa plagg. Interiören harmoniserar galant med kläderna som säljs där.

Adress: Norrlandsgatan 11, 111 43 Stockholm
Götgatan 36, 118 26 Stockholm
PUB, Hötorget, 111 71 Stockholm

GRANDPA

Totalt finns två butiker på vardera sida av stan, en på Kungsholmen och en på Söder. Du går till Grandpa om du vill ha schyssta basplagg av den säkrare sorten från hippa märken. Det roliga med Grandpa är att de förtutom kläder även säljer en hel del inredning och vintage-prylar, även en del lifestyle-produkter. Här finns mycket saker som enkelt ger en personlig touch i ditt hem.

Adress: Södermannagatan 21, 116 40 Stockholm
Fridhemsgatan 43, 112 46 Stockholm

H&M MAN

Vi har tidigare uppmärksammat om H&Ms renodlade herrbutik på Norrmalmstorg. Definitivt värt att besöka då H&M numera erbjuder riktigt skarpa plagg för herrar till väldigt vettiga pengar. Det bästa av allt är att det endast är herrkläder, samtliga koncept finns under samma tak och butiken i sig är väldigt härlig.

Adress: Smålandsgatan 16, 111 46 Stockholm

COS

Det H&M-ägda COS har sin harmoniska butik i Biblioteksstan och erbjuder Skandinavisk minimalism till bra priser. Här hittar du allt ifrån schyssta basplagg till mer trendstarka plagg.

Adress: Biblioteksgatan 3, 111 46 Stockholm

I Bibliotekstaden i Stockholm hittar du exklusiva butiker som Marc By Marc Jacobs, Gucci, Prada, Burberry och Nathalie Schuterman. Det är Stockholms internationella shoppinggata där du hittar plagg från modehusens senaste kollektioner.

NATHALIE SCHUTERMAN

Nathalie Schuterman är en exklusiv butik på Birger Jarlsgatan 5 i Stockholm. I butiken hittar du exklusiva modemärken från hela världen. På Schuterman hittar du modehus som Saint Laurent, Prada, Tom Ford och Lanvin. Här kan du också stöta in i skådespelare, musiker och andra kända människor som brukar handla på Schuterman.

Adress: Birger Jarlsgatan 5, 11145 Stockholm

MARC BY MARC JACOBS

Amerikanska Marc By Marc Jacobs är ett undermärke för Marc Jacobs. Butiken hittar du på Smålandsgatan 10 och i butiken hittar du både kläder och accessoarer. Här kan du hitta kläder som klär alla olika typer av stilar men märket är mest känt för sina väskor och t-shirten med nakna kändisar på. En del av vinsten från t-shirtförsäljningen går till NYU Skin Cancer Institute.

Adress: Smålandsgatan 10 111 46 Stockholm

BOTTEGA VENETA

Italienska modehuset Bottega Veneta har en liten butik som ligger på Birger Jarlsgatan 8 där du kan hitta accessoarer och skor från modehuset. Där hittar du också det flätade läderarmbandet man ofta ser på streetstyle-bilderna.

Adress: Birger Jarlsgatan 8 11434 Stockholm

PRADA

Hos Prada på Birger Jarlsgatan 11 hittar du plånböcker och väskor. Prada har en liten avdelning för herrar där du hittar bra läderprodukter från modehuset som väskor, plånböcker och datorfodral. Inom snart framtid kommer även herrkläder att tillkomma.

Adress: Birger Jarlsgatan 11, 11146 Stockholm

GUCCI

Italienska Gucci ligger på Birger Jarlsgatan 1. Här hittar du italienskt hantverk av bästa kvalité från den senaste kollektionen.

Adress: Birger Jarlsgatan 1 111 45 Stockholm

BURBERRY

Brittiska Burberry ligger på Biblioteksgatan 6 och i butiken hittar vi de senaste kollektionerna från det modehuset. Butikens yta sprider sig över tre våningar där du kan hitta dam- och herrkollektionen samt underlinjen Burberry Brit.

Adress: Biblioteksgatan 6 111 46 Stockholm

ABCD FASHION

ABCD Fashion är en butik som har plagg från de senaste kollektionerna från modehus som Saint Laurent, Givenchy, Neil Barrett butiken. ABCD är den enda butiken i Sverige som har delar från Givenchys herrkollektion.

Adress: Jakobsbergsgatan 3 111 44 Stockholm